Behandlingsmeny

Massagens Ursprung

Det franska ordet massage kan härledas ifrån arabiskans mass som betyder; trycka, hantera, beröra, eller ifrån grekiskans ma´ssa vilket betyder knåda. Ordboksdefinitionen av massage är: ”strukturerad beröring i bestämt syfte”.
Massage i olika former förekommer i de flesta kulturer och härstammar bl a från Kina, Indien, det gamla Grekland och Romarriket, där massage utövades redan 3.000 år f Kr.
Massage har alltid fungerat som en avstressande behandling samt för smärtlindring och muskelavslappning.

Behandlingar finns i en mängd olika metoder och tekniker.

Här är några:

-Svensk klassisk massage, kanske den vanligaste förekommande i Sverige för att lösa upp muskelspänningar och ge avslappning. Det är en djup vävnadsmassage som är både förebyggande och behandlande för skadad och spänd muskulatur.

-Triggerpunktsbehandling, bakas oftast in i massagen. Det är idag ett accepterat begrepp inom manuell medicin. Med muskelpressur löses muskulära problem såsom smärta och stelhet upp.

-Koppningsmassage, Med hjälp av mjuka vakuumkoppar bildar man undertryck i huden som påverkar bindväv i muskler och underhud. Ger ett ökat välbefinnande, minskar stelhet och värk. Används vid muskelspänningar, förtätad bindväv, seninflammationer, celluliter mm och för att öka blodcirkulationen. En 5000 år gammal metod.

-Terapeutisk stretch av muskulatur, Genom specifik töjning och stretchning förbättra smidighet och rörlighet i kroppens muskler.

-Konsultation, hjälp med att lokalisera och medvetandegöra ev. felaktig kroppshållning, fel andningsteknik och obalanser i kroppen. Visa stretchteknik. Råd om hjälp till självhjälp.

-Hotstone massage, är en rofylld och avkopplande metod där de heta naturstenarna hjälper dig att släppa allt och den ekologiska oljan skänker näring åt huden.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close