Behandlingsmeny

Massagens Ursprung

Det franska ordet massage kan härledas ifrån arabiskans mass som betyder; trycka, hantera, beröra, eller ifrån grekiskans ma´ssa vilket betyder knåda. Ordboksdefinitionen av massage är: ”strukturerad beröring i bestämt syfte”.
Massage i olika former förekommer i de flesta kulturer och härstammar bl a från Kina, Indien, det gamla Grekland och Romarriket, där massage utövades redan 3.000 år f Kr.
Massage har alltid fungerat som en avstressande behandling samt för smärtlindring och muskelavslappning.

Behandlingar finns i en mängd olika metoder och tekniker.

Här är några:

Svensk Klassisk Massage, kanske den vanligaste förekommande i Sverige för att lösa upp muskelspänningar och ge avslappning. Det är en djup vävnadsmassage som är både förebyggande och behandlande för skadad och spänd muskulatur. Avslappning väcker kroppens självläkande krafter till liv. Jag blandar olika behandlingsmetoder, blandar in Akupressur och ev. ledmobilisering för att hjälpa dina behov på bästa sätt.
-Käkledsbehandling, många menar att detta är kroppens viktigaste led då den är roten till mycket ont! Läs mer under Käkledsbehandling i menyn. 

Triggerpunktsbehandling, bakas oftast in i massagen. Det är idag ett accepterat begrepp inom manuell medicin. Med muskelpressur löses muskulära problem såsom smärta och stelhet upp. 

-Koppningsmassage, Med hjälp av mjuka vakuumkoppar bildar man undertryck i huden som påverkar bindväv i muskler och underhud. Ger ett ökat välbefinnande, minskar stelhet och värk. Används vid muskelspänningar, förtätad bindväv, seninflammationer, celluliter mm och för att öka blodcirkulationen. En 5000 år gammal metod.

Terapeutisk stretch av muskulatur, Genom specifik töjning och stretchning förbättra smidighet och rörlighet i kroppens muskler.

Konsultation, hjälp med att lokalisera och medvetandegöra ev. felaktig kroppshållning, fel andningsteknik och obalanser i kroppen. Visa stretchteknik för hemmaövningar i egenstretch. Råd om hjälp till självhjälp.

Hotstone Massage, är en rofylld och avkopplande metod där de heta naturstenarna hjälper dig att släppa allt och den ekologiska oljan skänker näring åt huden.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close