Käkledsbehandling

Käkledsbehandling

Som massageterapeut träffar jag dagligen klienter med problematik som kraftig huvudvärk, sömnproblem, svårt att tugga, äta, att man pressar tungan upp i gommen och gnisslar tänder är mycket vanligt.

Mina behandlingar finns inte som alternativ från tandläkare och ibland är
väntetiden till bettfysiolog lång.

Mitt mål med en första behandling är att klienten ska uppleva en markant skillnad efteråt.
Att bryta smärtcirkeln och se till att klienten på sikt återfår sin normala funktion, är av stor betydelse.

Eftersom jag jobbar holistiskt undersöker jag även problem från andra delar av rörelseapparaten som påverkar rygg, bäcken, axlar, nacke och bettfunktion.


Käkledens muskulatur är roten till mycket ont!

Allt från tinnitusproblem, spänningshuvudvärk, migrän eller ont i höfterna. Vi går alla och biter ihop mer eller mindre, och det påverkar oss mer än vad vi tror. Många menar att det är kroppens viktigaste led.
Tycker din tandläkare att du
sliter /gnider eller biter/pressar tänderna snett?
Orsaken till din smärta är ofta muskulärt betingad, och dessa tillstånd innebär överbelastning av käkmusklerna. Musklerna tröttas ut fort och du kan få värk i käke eller huvud. Det är kroppens starkaste muskel.

Hur kan käkleden och höftleden ha med varandra att göra, man säger att käken och höften ligger sked med varandra. Varför? Jo Abduktionen (då vi för benet utåt från kroppen) i höften blir bättre efter en väl utförd käkledsbehandling på grund av receptorer i höften som reagerar på käkens rörelser. Så får vi en avslappning i käken får vi bättre rörelse i höften. Bra va!

Vad gör en massageterapeut?

Behandlingen tar ca 60 min och vi går igenom alla käkmuskler, även muskler inuti munnen, oralt. Genom olika tekniker kommer dina käkmuskler masseras, töjas, pressurbehandlas och stretchas. Vi går även igenom nacke/hals och släpper på spänningar. Redan efter 1:a behandling kommer du märka stor skillnad. Många upplever även stor förbättring av nattsömnen och mindre huvudvärk.
Prata med din tandläkare, hen sitter på mycket information om hur du sliter dina tänder, hur snett ditt bett är eller vad som kan var orsaken till dina problem.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close